svartfågel – Frida Skybäck

Med Svartfågel så inleder Frida Skybäck en ny spänningsserie som utspelar sig I Skåne. Polisen Fredrika Storm har flyttat tillbaka till trakten kring Lund efter några år som polis i Stockholm och det allra första fallet hon ska ta sig an är en ung kvinna som gått genom isen och drunknat. Sjön ligger i den lilla by som Fredrika är uppvuxen i och hela utredningen landar mycket nära Fredrikas privatliv. Hon, som en gång lämnade byn, har nu återvänt och den här romanen är mer en relationsroman än en deckare. Fredrikas mamma försvann när hon var tio och hon har knackig kontakt med både sin far och sina släktingar. Det är egentligen bara farmor som Fredrika vill träffa, hon bor kvar på släktgården och hon bjuder trygghet, de välkända maträtterna och barndomens sovrum. När så utredningen av dödsfallet rör om i Fredrikas egen släkthistoria så blir det inte enkelt att hantera.

I den här första delen får vi lära känna Fredrika och hennes familj, det finns fler poliser som arbetar på stationen i Lund och jag kan tänka mig att i kommande delar i serien så får vi lära känna dem lite mer. Kollegan Henry Calment är sidekicken som jag anar kommer ta större plats i nästa del. Vi får se om jag får rätt, jag kommer säkert att läsa vidare i serien om Fredrika Storm!

Bildkälla: Bokförlaget Polaris