några rysare att högläsa

Höstmörkret anfaller och oktober är den stora rysarmånaden som avslutas med Halloween. Tätt därpå följer Alla helgons dag som påminner oss om dödens närvaro i livet och i skolans värld så är det extra populärt att jobba med spöken, monster och andra läskigheter de sista veckorna innan läslovet tar vid. Vill man då högläsa några korta skräckisar, och man inte har elever som är allt för små så passar Petter Lidbecks Allhelgonaoffret eller Magnus Nordins skräckberättelser som han samlat i Var inte rädd för mörkret. Jag själv läste de här pocketarna hemma i soffan och de var alldeles lagom skrämmande för en mormor i sina bästa år, jag ska nu ge dem till lärarna i åk 6 så får vi se om de passar till deras tema. Jag kan tänka mig att de passar utmärkt att högläsa också för åk 7. Ett tänt ljus, en mörklagd sal … 

Eller varför inte ta med ett par böcker till stugan, tända en brasa och. Nej, Inte för mig. Jag är mörkrädd.