naturliga beteenden

Vad är egentligen ett naturligt beteende? Lily ligger med sin nyfödda bebis på sin arm och undrar hur man egentligen ska vara när man är mamma. Hon känner sig ensam, barnets pappa far mest runt och skall berätta för världen att projekt ”familjebildningen” är avklarad. Han tycks inte vara särskilt intresserad av barnet. Det är hon men hon vet inte hur hon ska göra. Livet med hennes egen mamma har varit fullt upp med att följa med i moderns humör och försöka klara sig själv, vägen ut är skolan. Lily pluggar och flyttar hemifrån, gör karriär och träffar en man som tar trygghet och familjelivet för givet. När Lily nu blir mamma själv så träffar minnena henne hårt, hon vill inget hellre än att vara där för sin bebis och har mycket svårt att lämna honom ifrån sig. Golnaz Hashemzadeh Bondes roman naturliga beteenden är en ruskigt bra läsning. Missa inte den, den skakar om och berör på djupet!

Bildkälla: Wahlström & Widstrand