lågorna – Lina Bengtsdotter

Lågorna av Lina Bengtsdotter inleds med att Katja hör av sig till Vega och ber henne komma på besök. Katja bor kvar i Silverbro där de båda vuxit upp och Vega har lämnat småstaden för ett liv i både en annan samhällsklass och dessutom i London. När Vega kommer tillbaka till sin uppväxts stad så är Katja försvunnen. Ingen vet vart hon tagit vägen och kanske kan hennes försvinnande kopplas samman med Katjas mosters försvinnande 30 år tidigare?

Titeln och omslaget ger oss ledtrådar om att en brand spelar en central roll i den här romanen och man får veta mer om de båda flickornas uppväxt, en tonårstid som påverkar dem många år senare. Jag lyssnade på den här boken i uppläsning av Charlotta Jonsson och det var Crimetime-scenen på bokmässan som påminde mig om att Linda Bengtsdotter kommit med en ny bok, det vill man ju inte missa!

Bildkälla: Bokförlaget forum