just nu: oktober

Första lördagen i oktober är också den första dagen i månaden som är höstens höjdare. Jag gillar verkligen höstens färger som snart exploderar och utsikten från min balkong är något alldeles extra.  Idag så svarar jag på forna Kulturkollos månadsenkät. Passa gärna på att svara du också!

Just nu läser jag ett stort gäng bilderböcker som jag hoppas kunna använda till ett litet projekt på jobbet framöver. En av dem är den fina Stig av Annica Hedin och Per Gustavsson som jag fick på bokmässan. Vacker om ett stort tomrum.
Just nu tittar jag mest på utsikten från spårvagnar och bussar på väg till och från jobbet. Jag reser genom stadskärnan varje dag och jag förundras över hur vacker innerstan är på hösten. När familjen i min barndom någon gång gjorde en utflykt och om man då skulle drista sig att klaga på att det var långsamt i bilen så sa alltid min mamma samma sak: Vänd på huvudet och titta ut genom fönstret. Det är ett bra livsråd. Funkar alltid. I världen utanför finns alltid något att upptäcka, förundras över och lära sig av.
Just nu lyssnar jag på nästa bokcirkelbok som är De andras land av Leïla Slimani. Hon är en fransk-marockans författare som i den här romanen skriver om sin släkts historia i andravärldskrigets Marocko.
Just nu längtar jag efter att mitt huvud ska bli suget på att läsa igen. Jag har haft en lång svacka i min läsning och det är som att ha tappat bort en följeslagare som alltid brukar vara där.

Kika också in hos Fiktiviteter, Västmanbok och Enligt O.