kärlek på svenska – Marit Kapla

Marit Kapla läser själv reportageboken Kärlek på svenska och det är bara så fint. Varje människas berättelse om det där som kallas kärlek går rakt in i hjärtat och jag är så glad över att jag hittade till den här samlingen. Jag förstår av efterordet att texterna kommer ur ett intervjumaterial som ligger till grund för dokumentären med samma namn (den kan man se på SVTPlay) och att det hela delvis finansierats av forskningsanslag. Det behöver man inte alls veta när man lyssnar på de här texterna som, precis som i Osebol, blir som små noveller eller dikter. Från söder till norr, unga som gamla, alla berättar de om sina tankar om kärleken. Det är så härligt att läsa så många reflektioner om det ämne som kanske är allra mest beskrivet och besjunget, och utan att kännas det minsta slitet så beskrivs den där kärleken som kan vara så mycket för så många. Bilder långt från sociala medier och reklamfilmer delas i svart, vitt och alla gråskalor däremellan.

Tack till Lundströms bokradio för det fina programmet som påminde mig!


Bildkälla: TEG Publishing