billy på sjukhus

I somras läste jag och lilla J Laga mig sa Pulvret och hon gillade mycket att läsa om livet på sjukhuset när Pulvret hade brutit sitt ben. När Billy på sjukhus av Birgitta Stenberg och Mati Lepp landade i min brevlåda så blev jag förstås mycket sugen på att läsa också den tillsammans med tvååringen. Särskilt bra passar den att läsa i lövhögarnas tid! Det är nämligen så att Billy och kompisen Lotta klättrar högt upp i eken och Billy vill kittla sin kompis, häpp så ramlar han rakt ner i en lövhög. Armen gör väldigt ont och det blir taxi tillsammans med mamma rakt till sjukhuset. Armen blir gipsad och när mamma sover om natten så går Billy på upptäcksfärd bland salarna. Kan det finnas någon som är vaken?

Lite lagom läskig berättelse illustrerad med härliga färgglada bilder som bjuder in till samtal blir mitt omdöme om den här bilderboken. Jag ser med spänning fram emot att läsa den för lilla J på lördag!

Bildkälla: En bok för alla