de flesta människor är döda

Helgens lyssning blev den charmiga De flesta människor är döda av Annika Klemming. Det är alltid extra kul att läsa böcker som utspelar sig i Göteborg med omnejd och jag gillar verkligen storyn om Paula som snart ska fylla femtio. Drömmen är att ha en glammig fest med massor av vackra människor att skåla med, champagne som flödar och dans hela natten lång. Det är bara det att hon inte har en enda vän att bjuda. Sin familj har hon ingen kontakt med och ”vännerna” är bekanta som är mer intresserade av social medier än att umgås på riktigt. Ska man vara ärlig så är Paula lite för förtjust i gott vin och shopping och det är hennes tröst. Av en slump lär Paula känna konstnären My som har lämnat stan, bor i en omodern stuga och håller självhushåll. De båda kvinnorna inser att de har mer gemensamt än de anat och i den udda vänskap som växer fram så utmanar de både rädslor och omvärderar sina livsval.

Med humor och glimten i ögat tar sig Klemming an den där åldern då många börjar fundera på sina liv, hur de blev och hur de skulle kunna vara. För alla som vill lyssna på en feelgood för medelåldern så är det här ett perfekt val.

Bildkälla: Storytel.com