värma händer – Katarina Widholm

Värma händer är den andra delen i serien som handlar om Betty. Nu är det världskrig och Betty har allt man kan önska sig. Hon bor med sin lilla dotter i en villa utanför stan, hon arbetar som förläggare och är gift med sonen Carl-Axel Molander. Äktenskapet är dock inte alls lyckligt, Betty drömmer om att återse fadern till sin dotter och Carl-Axel har svårt att leva familjeliv. Han bor mest i sin lägenhet i stan och festar, spelar och träffar män som han förälskar sig i. I realiteten är Betty alltså ensam om hushållet och trots att hon har sin snart vuxne lillebror boende hos sig så blir det mycket ensamt.

I den här delen av serien är det alltså krig och Katarina Widholm skriver om hur Betty snålar med ransoneringarna och hur mörkläggningsgardinerna måste nogsamt dras för. Betty lever ett liv som hennes mor inte kan drömma om men samtidigt har hon svårt att hitta barnpassning, Betty måste arbeta för försörjningen och hennes mor blir till sist den som ställer upp. För min del så engagerar inte den här romanen mig lika mycket som den första delen: Räkna hjärtslag. Kanske saknar jag lite utsikter mot världen i den här romanen, det blir väldigt mycket hemliv och ärligt talat lite omständligt för mig. Med det sagt så tyckte jag tillräckligt mycket om den för att läsa ut och självklart kommer jag att läsa avslutningen också.

Jag tycker absolut att man ska läsa Räkna hjärtslag innan man tar sig an Värma händer, de här böckerna skall läsas iordning. Jag ser fram emot den sista delen i trilogin, man önskar ju Betty allt gott och vill att det ska gå bra för henne i livet!

Bildkälla: Historiska media