hjärtat – Malin Kivelä

Malin Kiveläs roman Hjärtat  har under de senaste veckorna gått som romanföljetong i P1 och det är en både poetisk och mycket sorglig berättelse om hur författarens tredje barn föds med ett allvarligt hjärtfel. Hon inser att livet är skört och att den lille sonen behöver en omfattande operation för att överleva. Det hjärnan vet har hjärtat svårt att känna. Hon befinner sig vid sin sons sida och allt utanför den lilla världen med sonen blir som ett suddigt töcken. Helsingforsvintern är kall och samtidigt som modern oroar sig så har hon svårt att lita på att det lilla barnet har en framtid. Gränsen mellan att vara förtvivlad och avtrubbad är tunn och att följa med i den omtumlande tiden i författarens tid är gripande. Malin Kivelä läser själv sin text och det gör att texten kommer nära, nära.

Bildkälla: Förlaget