den fjärde doktrinen – Denise Rudberg

Japp, då är den fjärde boken i serien Kontrahenterna läst. I Den fjärde doktrinen av Denise Rudberg återkommer vi till Elisabeth, Signes och Iris liv och arbete på Karlaplan 4. Iris har blivit bjuden till sin systers bröllop i Tyskland och det bestäms att hon skall resa dit med professor Bremer som förkläde, hon är mycket orolig för resan och vill helst stanna hemma med sina barn. Elisabeth finner sig gravid och samtidigt som hon försöker dölja det så funderar hon på sin framtid med sin make, Signe å andra sidan blir kallad tillbaka till gården där hon växt upp. Hon har byggt ett nytt liv i storstan och är allt mer förtjust i professor Svartström och vill inte flytta tillbaka till gården. Runt omkring mullrar kriget allt närmare och man vill ju bara läsa vidare i den här serien.

Böckerna ska absolut läsas i ordning och i den här delen kommer händelserna i Tyskland närmare, resan till Iris systers bröllop gör att berättelsen lämnar Stockholm och det bränner till lite extra. Jag ser fram emot att läsa del fem!

Bildkälla: Bookmark förlag