stilla vatten – mord på Rivieran

Del två i deckarserien av Britt Peruzzi som utspelar sig på Rivieran heter Stilla vatten och den börjar med att en äldre man hittas mördad på stranden i Nice. Han ser ut som en luffare men när polisen Alda Luppi börjar undersöka saken så visar det sig att det är en mycket förmögen pensionerad mäklare som ligger i strandtältet. Undersökningarna leder henne till de fashionabla delarna av Rivieran och samtidigt så är det högsommar och turistsäsong.  Alda och hennes lilla familj är egentligen på väg på semester och parallellt med mordutredningen så får vi följa Aldas fars sökande i släktens historia. Vad föranledde egentligen flytten från Italien?

Med åldrande föräldrar så funderar Alda allt mer på  familj och släktskap och den pågående utredningen handlar också om hur familjeband påverkar människors val och handlingar. Miljöerna i den här serien är härliga, jag lyssnade på boken under min resa i södra Frankrike och det passade verkligt väl. Bussen till Cap Ferrat med ljudbok i öronen var perfekt.

Bildkälla: Bazar förlag