aldrig glömma – spänning på Rivieran

Under min resa till Nice hade jag sällskap i mina lurar av kommissarien Alda Luppi som är en kvinna i sina bästa år, arbetar på Rivieran och löser brott som sker längs den välkända franska kustremsan. Hon har just återgått i tjänst efter en otäck sjukdom och hennes huvudvärk kommer med jämna mellanrum. Värmen och stress påverkar och när hon redan sin första vecka tillbaka på jobb blir satt att utreda ett mord så ansträngs hälsan rejält. I Aldrig glömma hittas en välkänd krögares fru mördad utanför familjens välrenommerade restaurang. Uppe i bergen, utanför Eze, ligger lyxkrogen och vid första anblicken så verkar det mesta vara sig likt. Snart så spricker fasaden och hemligheter luftas.

Den stora behållningen i den här spänningsromanen var miljöerna, maten och skildringen av en medelålders kvinnlig polis som är både mänsklig och sympatisk. Att jag lyssnade på den på bussen på väg till Eze var ju förstås fantastiskt välpassande, under en resa med spektakulär utsikt, en värme på drygt 30 grader och en ständig jakt på skugga så funkade den här spänningsromanen perfekt.

Utsikt från borgen i Eze.

Bildkälla: Bazar förlag