hemligheten – Anna Bågstam

Med Hemligheten startar Anna Bågstam upp en ny serie spänningsromaner och precis som tidigare så skriver hon både lättläst och handlingsdrivet. I Hemligheten är det en unga juristen Alex som är huvudpersonen. Hon jobbar på en byrå som har skatter som specialitet, till den söker sig den mycket äldre affärsmannen Petter. De två inleder snart ett hemligt förhållande och när Petter hittas brutalt mördad på sitt kontor bestämmer sig Alex för att försöka reda ut vad som egentligen hänt.

Spänningsromaners själva grej är ju att man ska fundera över brottet så mer om det kommer inte här i min text. Däremot så tyckte jag att det var spännande att läsa ur en ung jurists perspektiv, man får också veta mer om de jurister som omgav Petter i hans ungdom och inblicken i den världen är spännande och intressant. Kanske lite extra eftersom jag har en ung, smart, kvinnlig blivande fiskal i min närhet, jag hoppas att det är det enda som hon och Alex har gemensamt.

Jag har tidigare läst böckerna om polisen Harriet som flyttar till sin demente pappa i Skåne och de kan jag också rekommendera:  Ögonvittnet heter den första delen.

Bildkälla: Norstedts