soluppgång över strandpromenaden – åter till Cornwall

Ibland är det helt fantastiskt skönt att återvända till en miljö och till karaktärer som man känner till och är sedan handlingen precis lagom småputtrig så lägger läsningen som en go och lite tröstande filt runt ens axlar. Så är det när Jenny Colgan återvänder till den lilla ön Mount Polbearne i Soluppgång över strandpromenaden. Livet i byn som är helt avskild från fastlandet vid högvatten lunkar på,  bageriet drivs av Polly och hon bor med sin familj i fyren och lunnefågeln Neil hänger i. Till semesterbyn på ön flyttar en ung kvinna som heter Marissa och tillsammans med den ryske pianoläraren så rör de om i grytan, när sedan hela ön drabbas av en hundraårsstorm så sätts sammanhållningen på prov. Allt är lagom dramatiskt, skrivet med lätt anslag och på det hela väldigt mysigt. Som jag behövde den här boken just igår!

Söker man på Jenny Colgan här på bloggen så kommer det fram ett gäng titlar och också en intervju som vi gjorde med henne på mässan 2017. Vill man läsa serien om livet på strandpromenaden i ordning så ska man börja med Det lilla bageriet på strandpromenaden. 

Bildkälla: Norstedts förlag