björnen sover – en härligt gul påskekrim

Det är dags för del nummer sju i Emelie Schepps serie om åklagare Jana Berzelius och Björnen sover börjar med ett knivmord. I den pensionerade polisen Eriks uppsprättade mage hittas ett litet gosedjur och poliserna Mia och Henrik i Norrköping kallas in för att undersöka mordet. Jana blir som åklagare iblandad och med hennes bakgrund så blir det allt svårare att hålla sin personliga historia utanför. Hon har numer ett förhållande med sin kollega och det blir svårt att förhålla sig opartisk. Både hennes karriär och hennes förhållande är på väg att krascha och hon måste navigera så att inte allt rasar. 

Det här är en lättläst serie som inte väjer för att skildra våld, jag tänker att man behöver ha läst de tidigare delarna innan för att helt uppskatta den här spänningsromanen. Det handlar om hämnd och att värna sin familj och utan att avslöja för mycket så är det ett antal omsvängningar på väg fram ot upplösningen. Man sträckläser! 

Bildkälla: Norstedts förlag