en kostymfilmssaga – Bridgerton säsong 2

Nu ska jag tipsa om en härlig plan för helgen och de kommande lediga dagarna har inletts med fluff och förutsägbarhet. Så himla skönt att vila i!

Julia Quinns romaner om familjen Bridgerton har blivit tv-serie och nu har jag sett säsong 2, det är dags för att följa den äldste sonen i hans vedermödor i att hitta en passande fru. Som genren kräver så blir det förvecklingar mellan plikt och lust och traditionerna i det fiktiva 1800-tals London utmanas. I mitt inlägg om säsong ett så skrev jag Jane Austen möter Barbara Cartland och den formuleringen tycker jag passar lika bra för fortsättningen. Jag har förstått att men får följa familjen via ett syskon i taget och det greppet passar riktigt bra.

Charmen med den här familjesagan är att både casting och musik utmanar och breddar, leker med genren och miljöerna är magnifika. Jag gillar den vassa drottningen, intrigerandet och så Lady Wistledown  som håller hela societeten i sin hand genom sina skvallerpamfletter. Vill man fly snöfallet utanför in i en härligt underhållningsbubbla så är det Netflix som gäller. 

Bildkälla: IMBd