sarahs lag – en fiskal far norrut

 

Marie H Lund har med sin feelgoodare Sarahs lag skrivit en rapp och underhållande debutroman. Huvudpersonen Sarah hamnar på tingsrätten i Nordmark, hon är fiskal och ska göra klart sin domarutbildning på den lilla staden i Norrlands inland. Hon dyker upp från Stockholm i sina tunna kläder och vaga uppfattningar om hur det kan var att leva och bo i glesbygd. Grannen under är extremt nyfiken, rådmannen är excentrisk och tingsrättens sekreterare är en potentiell vän. En potentiell pojkvän blir den återvändande narkotikapolisen och Sarahs bakgrund blottas allt mer genom texten, hennes dramatiska historia har påverkat hennes yrkesval och relationen med mormor är viktig.

Det här är en bok som bjuder en hel del fniss och samtidigt finns där en hel del hemligheter och trauman som avslöjas efter hand. Jag lyssnade på ljudboken som lästes av Ella Schartner och det var några timmars mysig lyssning. Inget extra wow men helt habil svensk feelgood. Lite extra kul är det förstås eftersom jag har en fiskal i familjen …

Läs mer om Marie på t ex debutantbloggen. 

Bildkälla: Bokförlaget Polaris