hej och hå kläder på!

Hej och hå kläder på med text av Stina Kjellgren och bild av Lotta Geffenblad är en perfekt bilderbok för lilla J. Hon är precis i den åldern när hon klär på (och av) sig mössor, hattar, sjalar, skor och stövlar och hasar omkring i lägenheten. 

Kläder har man dagen lång.
Trosa eller en kalsong,
tar man först, om man är naken,
sätter den på nakna baken. 

Så inleds den här humoristiska bilderboken som tar oss som läser igenom hela påklädningsrutinen, från trosa och kalsong till vantar och vinteroverall och alla syskonen är med. Leksaker och lekar, snö utanför fönstret och en pappa som blir allt svettigare. Allt levererat på rim och jag är faktiskt helt såld på den här charmiga boken. Jag vill bara läsa den högt direkt! 

För den lilla hönan som säger: åhej! 

Bildkälla: En bok för alla