att segra är banalt – en brevväxling

Det är våren 2021 och pandemin är inne på sitt andra år, i Stockholm och Paris sitter de före detta påspåret-lagkamraterna Carl Johan de Geer och Johanna Frändén och skriver brev till varandra. Vilken ynnest för oss andra att brevväxlingen samlades i Att segra är banalt. De två tillhör helt olika generationer och de har haft synnerligen olika liv hittills med de finner ämnen att avhandla i strid ström. Fotboll förstås, konst förstås, politik och samhällshändelser, katter och kärlek, döden och feminism, litteratur och fransk byråkrati, allt flödar förbi. Att lyssna till breven känns emellanåt som att tjuvlyssna på ett samtal vid ett cafébord. I ljudboken läser författarna sina egna brev och det gör hela upplevelsen extra bra. De skriver underhållande och smart, allmängiltigt, personligt och aldrig tråkigt.

För en sportintresserad och kulturintresserad människa som ständigt drömmer om Frankrike så är det här perfekt!

Bildkälla: Kaunitz-Olsson Förlag