klänning för korta kvinnor

Kristina Appelqvist skriver mysiga romaner som till stor del bygger på relationer och med den senaste Klänning för korta kvinnor  så presenterar hon Nina Storm, kvinna mitt i livet som ärver sin mosters herrgård i Västergötland. Hon lämnar sitt kommunikationsjobb i Stockholm och reser ner för att träffa boupptecknaren och under övernattningen i huset gör hon ett oväntat fynd som leder till diverse förvecklingar och minst sagt dråpliga situationer.

Utan att avslöja för mycket så är det här en roman om hur landsbygd möter storstad, ställer oss frågan om pengar är lyckan i livet och dessutom handlar den om vilket liv som man egentligen vill leva – och hur man kan följa sin dröm även om man är en kommunarkivarie och prästfru.

Jag fick tips om den här boken på läsretreaten i Varberg förra helgen och som utlovat så levererade den fniss. Jag själv som är uppvuxen på landsbygden och numer bor i hyfsat stor stad tycker att Appelqvist fångat krocken mellan de båda verkligheterna på pricken. När det statliga verkets personal ska ut bland verklighetens folk så blir det mer än lovligt mycket skämskudde. Det kommer säkert fler böcker om Nina Storm och de ska jag läsa!

Bildkälla: Piratförlaget