papperspalatset – Miranda Cowley Heller

Jag funderar på varför jag inte är helsåld på Miranda Cowley Hellers roman Papperspalatset. Boken har förutsättningar för att vara riktigt bra, den utspelar sig under en sommardag i Elles liv. Hon är med sin familj på sommarhuset på Cape Cod  och på ytan har hon ett perfekt liv. Maken Peter, de tre barnen och ett härligt semesterhus, men snart förstår vi att i hemlighet så har Elle återupptagit sin relation med barndomsvännen Jonas.

Under dygnet som kommer så avslöjas hemligheter från Elles liv och som så ofta i slutet av medelåldern så kommer frågorna, hur blev det som det blev? Hur vill jag ha det i fortsättningen? Elles tidigare upplevelser har kommit i kapp och det hela utspelar sig i ett sommarparadis. Tillbaka till vad det är som inte riktigt klickar mellan mig och texten, kanske är det för att det känns som att jag tittar på en överdramatisk amerikansk TV-serie när jag läser. Det blir liksom bara lite för mycket av allt. 

Bildkälla: Bokförlaget Forum