en sång för dig – Marc Levy

Thomas är en rastlös konsertpianist som bor i Paris och en sen kväll får han besök av sin döde far. Det visar sig att fadern hade en alldeles särskild sista vilja: han vill i döden förenas med sin älskarinna Camille. Det visar sig att Camille just dött och snart skall hon begravas, sonen tar sig an uppdraget att smuggla faderns aska till San Fransisco för att den ska kunna blandas med hennes och gemensamt spridas där. Det blir en resa både över Atlanten och bakåt i tiden där Thomas reflekterar över sin uppväxt och relationen med sin far, sitt yrkesval och hur musiken präglat hans liv. Väl i San Fran så måste han dessutom komma på hur han ska komma över Camilles aska utan att släktingarna fattar misstanke, det hela leder förstås till diverse dråpliga missförstånd men också till nya möten som för att Thomas måste omvärdera sitt sätt att leva.

Om det skulle finnas en genre som heter fars-feelgood så skulle En sång för dig av Marc Levy platsa. Med Rachmaninoff som soundtrack. Charmigt och alldeles lagom skruvat för att underhålla en mulen kväll i januari! 

Bildkälla: Sekwa