bortom horisonten – Jojo Moyes

Har du läst Jojo Moyes Bortom horisonten? frågar min kollega mig strax innan julledigheterna. Hon påminde mig om att jag började att lyssna någon gång i höstas men av någon anledning så la jag ner efter någon timma. Vilken tur att jag blev påmind för berättelsen om de unga krigsbrudarna som reser från Australien mot England, och ett helt okänt liv, var riktigt bra.

Vad jag förstått så grundar sig den här berättelsen på verkliga händelser som har anknytning till Moyes eget liv och det känns som att hon varit mycket engagerad i de unga kvinnornas öden. På hangarfartyget Victoria samlas kvinnor med väldigt olika bakgrund, det är 1946 och kriget är slut. De äktenskap som ibland kommit till i hast ska nu bli till en vardag i ett nytt land och sjöresan från Sydney till London blir en tid av förberedelser men också eftertanke. Bra, välskriven historisk feelgood. Så låter mitt omdöme.

Bildkälla: Printz Publishing