projekt jul – julträff med bokbubblarna

Igår hade vi en härlig bokbubblarträff för att traditionsenligt tipsa varandra om julböcker och byta julklappar. Som alltid var det härligt att ses och jag fick koll att jag är helt obildad när det kommer till julfilmer. Jag har typ sett Love Actually – det finns förbättringspotential alltså. Julböcker läser jag ju ändå några varje år och det är bara att scrolla sig bakåt i flödet så hittar man årets läsning. En bok jag glömde att nämna igår var Projekt jul av Cathy Bramley. Det är en välskriven och charmig berättelse som utspelar sig i den lilla engelska byn Wetherley. Byns starke man har just dött och i hans testamente finns det pengar avsatta för att göra något fint kring jul för alla byns invånare. En tävling utlyses och flera förslag kommer in. Ett av dem har Merry funderat ut, hon hade ju tänkt fira jul med sin pojkvän men när hon friade fick hon nobben. I byn bor också Cole, han saknar sina barn som flyttat till Canada med sin mamma och nu ska han fira jul med sin åldrade pappa som bor på äldreboendet. 

Det är ju närmast omöjligt att spoila en julbok – till genren hör ju att det ska bli både julmys och romantik och det levererar också den här läsningen. Helt ok underhållning! 

Bildkälla: Piratförlaget