ur förtärande eld – Paula Hawkins

Man kan tro att jag inte läst en rad hittills i november men häpp – det har jag. Jag har bara inte skrivit om dem. Studier och härligt umgänge med barn och barnbarn har kommit emellan och jag har inte lidit ett dugg. Tvärtom. Paula Hawkins senaste psykologiska kriminalare heter Ur förtärande eld. Boken börjar med att husbåtsägaren Miriam vaknar upp en söndagsmorgon, hon tänker sig att smyga iväg till toaletten men på grannbåten står en dörr och slår. När hon undersöker saken så hittar hon en ung man död. Mannen är systerson till en avliden excentrisk kvinna i närheten och snart är utredningen av brottet i full gång. Kan det vara den unga och luggslitna Clara som mördat honom, hon har ju faktiskt besökt båten nattetid.

Likt i Kvinnan på tåget så är det här en ganska långsam och omständigt berättad kriminalhistoria som mest av allt bygger på att man får lära känna de olika kvinnorna och ta del av deras olika liv. Det här är en helt OK spänningsroman som i Angela Kovács uppläsning blir några timmars underhållning för stunden.

Bildkälla: Bokförlaget Forum