naken om baken – en riktigt nakenchock

Hur man än vänder sig så har man rumpan bak är ett ordspråk som jag ofta använder och i den här boken så är det rumpor, snoppar och snippor när man vänder blad. I Naken om baken av Marin Olczak och Anna Sandler så är det gott om bakar och frammar av alla de sorter. Nakenchock är det förstås inte för just mig men det är ovanligt med en bilderbok där det finnas explicita nakenbilder med både vuxna och barn i alla former och färger. Hur konstigt är det inte att djuren alltid är nakna men människor skall vara nakna ibland och påklädda ibland. Det är ett befriande budskap i den här bilderboken som påminner om att alla är nakna under de kläder vi tar på oss. Oavsett om vi är prinsessor eller fotbollsproffs så passar det att ha kläder ibland och ibland är det bäst med rumpan bar – som på toa till exempel eller i duschen.
Jag tänkte genast på Annika Leones böcker om Bara rumpor när jag läser och tittar. De här böckerna visar kroppspositivism på ett härligt sätt! 
Bildkälla: En bok för alla