sorgen, lyckan, livet

Sorgen, lyckan, livet av Meg Mason lät väldigt mycket som en självhjälpsbok när jag såg den i flödet och jag svajpade helt enkelt snabbt förbi. Så skrev någon som jag betror gott om den på Insta och man kan väl ändå ändra sig. Lördagslyssningen blev alltså den här allvarliga och samtidigt humoristiska relationsromanen. Sorgen, lyckan, livet handlar om drygt fyrtioåriga Martha som hela sitt vuxna liv försökt lära sig hantera den psykiska ohälsa som följt med ända sedan tonårstiden och när hennes make Patrick lämnar henne så återstår inget annat än att flytta hem till föräldrarna igen.

De drömmar hon hade om att blir författare har slutat med att hon skriver matkrönikor för webben, hennes älskade syster har tröttnat på att alltid vara den som hjälper till och släktingarna tar hon för givet att de bara skall finnas där. Drömmen om barn är stark men är det möjligt när man själv är så instabil?

Relationer och psykisk ohälsa är centrala teman i den här samtida romanen som jag hoppas når till många läsare, gör inte som jag gjorde och avfärda den men att det är väl något lättsamt som handlar om självförverkligande. Det här är mycket mer än det. Rappt, roligt och oändligt sorgligt på samma gång.

 

Bildkälla: Harper Collins Nordic