halvans ABC och många fler alfabetsböcker

Idag skriver jag om olika alfabetsböcker inne på bloggen Boktips för unga och en av de böcker som jag inte skrev om där men ändå vill tipsa om är Halvans ABC med text av Arne Norlin. Det är en superfin alfabetsbok där olika fordon illustrerar alfabetet från A till Ö.

Norlins urval av fordon är spännande och han skriver informativa faktatexter om allt från isbrytare, kanot till sopbil. En hel del fordon känner man igen från bilderböckerna om Halvan men här är det fakta som gäller i texterna. Om man har ett barn eller en elev som är intresserad av fordon så är det här en perfekt ABC-bok. Jag ska ta med mig mitt exemplar till skolan eftersom texterna är perfekta att använda med mina lite äldre SVA-elever. Jonas Burmans tydliga och informativa bilder kompletterar texterna fint och den här faktaboken är en guldgruva!