strövtåg i närområdet: Stenungsön

Ja hur är det möjligt?

Jag åker Sverige runt för att se göteborgskoloristernas verk och så har jag inte gått kulturvandringen på Stenungsön där Ragnar Sandberg, Karin Parrow, Märta Taube och Ivan Ivarson levt och verkat. Idag svängde jag av och vilken fin upplevelse det var att gå bland de stora privatägda sommarnöjena och känna atmosfären av ett svunnet badliv. Jag fotograferade inte ett smack eftersom jag hade dåligt batteri men alla som är intresserade kan klicka sig fram till Stenungsunds kommuns välgjorda guide. 

Eller så kan man göra som jag gjorde, svänga av väg 160, parkera vid villa Vanahem och läsa på den stora informationstavlan där. Promenaden är lättrampad och ganska kort, passar perfekt som en härlig bensträckare!

2017 hade Bohuslän Museum en utställning, så här skrev jag om den.