Pilane skulpturpark firar 15 år!

Pilane skulpturpark firar i år 15 år och jubileet firas med en stor utställning av verk gjorda av Sean Scully. Hans staplade konstverk ger en kompakt känsla och tyngd åt utställningen som jag upplever som unik. Jag besöker platsen i många olika årstider och högsommarens ängsinramning är speciell. Färgerna är skarpare än tidigt eller sent på säsongen och färgerna samspelar fint med just Scullys verk. Baksidan är att det är horder av människor i semestertid. Folk som klättrar på konsten, fikar på konstverken (det finns 8 ha hage att sitta i men …) Vill man ha parken för sig själv och kunna uppleva naturen, fågelsången och trädens sus så ska man absolut åka på udda tider, kommer man när det öppnar eller strax innan det stänger så är man nästan ensam bland konsten. Det är magiskt. 

Zink Tanks, Sean Scully

 

Reflection on the Presence of Time, Maria Miesenberger

Earth, Ida Koitila

Giant of Salt, Codrech & Malavia

In Praise of Subtleties, Elsa Binder Ekedahl

Följ gärna parken på Instagram – så får man bilder att njuta av!