samtal från en ängel

Samtal från en ängel av Guillaume Musso börjar som en förväxlingsroman. På flygplatsen i NY krockar restaurangägaren Jonathan och floristen Madeline och tappar allt de har för hand. Först när de kommer fram till Paris resp San Fransisco så upptäcker de att de råkat förväxla sina telefoner. Julen står för dörren och de inser snabbt att de måste försöka byta tillbaka, det är ju bara att de befinner sig bokstavligen på olika sidor av jorden. Det här skulle kunna vara inledningen till en charmig RomCom men snart visar det sig att innehållet i telefonerna avslöjar en rad hemligheter som de båda trodde var begravda för evigt. Så drar då handlingen igång.

Jag är sådär halvförtjust i spänningsromaner som innefattar en hel massa saker som ska förklaras, långa monologer från karaktärerna för att man ska fatta sammanhanget blir tradigt tycker jag. Maffialiknande metoder, spioner och undercover är inte heller min kopp te så jag var inte helt såld på den här storyn. Jag lyssnade klart och visst finns där många kvaliteter men kanske att den här inte var för mig. Inte sagt att den kanske passar väldigt många andra, boken är nominerad till Årets bok 2021 och jag har läst många positiva omdömen. Mitt blir lite halvljummet. 

Bildkälla: Bokförlaget NONA