tyst offer – Peter May

Tyst offer av Peter May är den första delen i en ny deckarserie. Den här gången är det Glasgowpolisen John MacKenzie som med sitt buttra sätt och struliga privatliv tycker att det är ganska skönt att åka till södra Spanien för att hjälpa den spanska polisen. De har av en slump blivit kallad till ett lyxigt hus i bergen ovanför kusten och väl där skjuts en ung kvinna till döds, kvar finns engelsmannen som bor där och han visar sig vara en efterlyst kriminell från England. Så får man följa utredningen av honom och händelsen.

Det var nu ett par veckor sedan jag läste/lyssnade och jag ska erkänna att jag knappt minns hela handlingen. Det är nog så att jag lite har tröttnat på Peter May och troligen lyssnade omedvetet med ett halvt öra. En av sakerna jag störde mig på var omslaget på boken, det här är inte alls en spänningsroman förlagd i den karga skotska övärlden utan en roman som utspelar sig på solkusten. Nåja, det var en helt ok deckare och en av karaktärerna som man ändå minns är den dövblinda släktingen till den spanska kollegan Christina. Hennes livs berättelse berörde verkligen, för övrigt var det en dussindeckare. 

Bildkälla: Modernista