skuggliljan – Ölandsbrotten 2

Del två i Ölandsbrotten av Johanna Mo heter Skuggliljan och den tar vid ett tag efter att Nattsångaren slutar. Med det sagt så förstår ni att det här är en serie som man ska läsa i ordning. Jag får återigen läsa om polisen Hanna Duncker som återvänt till sin uppväxts Öland och arbetar på stationen i Kalmar. Hon och polisgruppen kallas in när en man plötsligt är försvunnen. Med sig har mannen sin lille son och det blir en jakt mot klockan, ska de kunna hitta dem vid liv? Spåren leder bland annat till mannens vuxna dotter som han inte haft kontakt med på länge, kan hon vara inblandad?

Hanna, som lämnade sin hemtrakt när hennes pappa blev dömd för ett grovt brott, påminns ständigt om hennes pappas gärningar och hon får ta emot hot som gör att hon blir allt räddare för att vistas ensam hemma. Hon drömmer om tvåsamhet och kanske kan hon träffa någon som skulle kunna bli hennes livskamrat om hon bara vågar tro på det. Samtidigt som Hanna försöker reda upp sitt privatliv så får man i den här delen också lära känna kollegan Erik bättre. Han är gräsänkling och längtar efter sin fru och dotter som är på besök hos släktingar. Ett av temana som utkristalliserar är längtan efter barn och tryggheten som en familj kan ge.  Serien är bra uppläst av Marie Richardsson och jag ser fram emot att läsa vidare om Ölandsbrotten. Del två slutar med en cliffhanger så jag hoppas del 3 snart är på gång!

Bildkälla: Romanus & Selling