skyddsängeln – Sofie Sarenbrant

Deckarserien om kriminalinspektör Emma Sköld har fått ytterligare ett avsnitt i Skyddsängeln och som med många polisserier så är det nödvändigt att läsa den här serien i ordning. Som i så många spänningsserier så är polisernas privatliv en väl så viktig del i handlingen och i Skyddsängeln så har Emma bestämt sig för att en gång för alla försöka ta reda på vad som hänt hennes kollega som varit försvunnen i mer än nio månader.

Emma och hennes ex Nyllet är separerade och för att krångla till det mer an lovligt så går Emma i terapi hos Nyllets nya kvinna. Relationerna är krångliga och brottet som avslöjar sig är riktigt läskigt. Mitt emellan dagishämtningar och takeaway-thai, krånglande bilar och en förvirrad man så hamnar Emma på ett nedlagt mentalsjukhus där man inte önskar att väggarna kunde tala. 

Snabbläst och med många cliffhangers, så är Sofie Sarenbrants deckare konstruerade och hon kan konsten att skriva bladvändare. Jag läste på ett par timmar, passa på att läsa när det är ljust för den här berättelsen kryper bokstavligen under skinnet på en. 

Bildkälla: Bookmark förlag