min storslagna död – hej igen Sigge!

Jag letar ständigt efter bra högläsningsböcker för mellanåldern och när man ser nytt från Jenny Jägerfeld så vet man att man är hemma. Det är allvar och humor i skön förening och jag utlovar ett gäng fniss. Min storslagna död är del två i Skärblacka -serien som handlar om Sigge som går i sexan. Han kom ju flyttande till skolan i femman och om det berättade Jenny i Mitt storslagna liv, nu när höstterminen i sexan är i full gång så närmar sig julshowen. De coola tvillingarna i klassen vill ha med Sigge som rappare men vad kommer bästa kompisen Juno tänka? Sigge blir nervös av bara tänka på att uppträda men samtidigt så lockar det. Livet hemma hos mormor är sig likt med mamma som arbetar jämt, de båda systrarna och den inneboende Krille Maräng.

Hotellet, som inte har några gäster, är fullt med uppstoppade djur och Sigge känner sig allt mer hemma. Jenny Jägerfeld skriver rappt och roligt, hon håller sig nära barnens vardag men utmanar samtidigt normer. Så himla bra! Ska man ha någon enda invändning så är det att boken är ganska lång, det kan göra att man som lärare väljer bort den som högläsning. Gör nu inte det!

Jenny Jägerfeld läser själv ljudboken och hon gör det mycket bra. Rabén & Sjögren gör ofta lärarhandledningar till sina böcker och jag är säker på att en sådan kommer också till den här.

Bildkälla: rabén & sjögren