Påskekrim: Vit död

Vit död är den fjärde boken i serien om poliskommissarie Hulda Hermansdóttir och den utspelar sig i dagarna när det är dags för Hulda att gå i pension. En kvinna dör oväntat och det visar sig att det är en kvinna som var ett nyckelvittne i ett brott begånget trettio år tidigare. Helgi, en ung aspirerande polis, skriver sin uppsats i kriminologi om samma brott och han tar bestämmer sig för att försöka komma till sanningen om morden på sjukhuset i Akureyri.

Som alltid i Ragnar Jonassons spänningsromaner så är de mycket mer än en polisutredning. Man får lära känna Helgi och man får också ledtrådar till det som händer Hulda genom åren. Det är riktigt kul att läsa en serie som inte berättas kronologiskt, det läggs till fakta på Huldas tidslinje allt eftersom.

Man ska absolut läsa serien i ordning!

Mörkret Ön Dimma 

Bildkälla: Modernista