Påskekrim: Alla ljuger

Camilla Grebe är en av de där deckarförfattarna som jag alltid läser så fort det kommer en ny bok. Idag är det recensionsdag för Alla ljuger och här kommer några korta tankar. Det handlar om Maria som lever ensam med sin son Vincent som har downs syndrom. När hon träffar Samir så blir de tokförälskade och snart är de både gifta och sambo. Samirs dotter Yasmin, som är tonåring, blir Marias bonusdotter. Året är 2000 och när Yasmin försvinner efter en hemmafest blir Samir misstänkt för att ha dödat sin dotter. Skulle Samir, läkare och sekulär muslim verkligen kunna mörda sin dotter för heders skull? Det hela utvecklar sig till ett familjedrama där vi som läser får lära känna de olika karaktärerna.

Historien om Yasmins död återkommer sedan i samtid och man får möta Maria och hennes son Vincent igen. Kan det vara så att det som tycktes vara sanning 2000 visar sig att vara lögn? Vem har talat sanning egentligen?

Camilla Grebe är en suverän författare och som alltid i hennes spänningsromaner är det välskrivet med komplexa karaktär och ett antal vändningar i plotten. Dessvärre var uppläsaren av ljudboken en som jag har väldigt svårt för så det drar ner betyget rejält.

Bildkälla: Wahlström & Widstrand