monica magnus 1966

Monica Magnus 1966 av Ulrika Ewerman är en roman som bygger på författaren Ewermans sökande efter den storasyster hon aldrig träffat. Bara 14 år gammal så träffar Monica den äldre killen Magnus och en intensiv kärlekshistoria tar sin början. Han jobbar med lite av varje, har ständigt dåligt med pengar och bor på rivningskontrakt och han är en spännande motpol till det liv som familjeflickan Monica lever.

Föräldrarna försöker förgäves att hindra de två att träffas, särskilt mamma Anna-Britt är orolig och vill inte att hennes dotter skall binda sig så tidigt. Hon har själv drömt om att utbilda sig men kärlek och familj kom emellan och nu önskar hon att hennes fjortonåriga dotter skall få möjligheter att välja sin framtid. De bor i universitetsstaden Uppsala och Monica har alla förutsättningar för att utbilda sig men Monica väljer Magnus och deras kärlek är ostoppbar.

Det här var en överraskande fin skildring av tonårskärlek och man blir berörd av Monica och hur hennes familj försöker balansera på eggen mellan frihet och förväntningar.

Bildkälla: Bookmark förlag