lektioner i kärlek – Lucy Dillon

När det kommer till romaner av Lucy Dillon så är det väldigt brittiskt, romantik och hundar som gäller. En kompis frågade mig häromdagen vad det är som skiljer feelgood och romance och jag svarade kort. Sex. Med tanke på titeln på boken så kanske någon förväntar sig just det men då får ni välja något annat att läsa.

Lucy Dillons romaner är nästan garanterat sex-fria, det är romantik och missförstånd, fnurror på tråden och mycket välja sin egen väg och börja om och i alltid botten en tragiska händelse som ställer allt på ända. Kvinnor som blir änkor, blir sjuka eller som måste ta hand om en sjuk anhörig, ärver ett förfallet hus eller som i fallet med Lektioner i kärlek där Jeannie i romanens inledning svarar ja till Dans frieri. Trots att de bara känt varandra några månader så svarar hon ja. När sedan bröllopsdagen närmar sig så får hon allt större tvivel, kan man ens gifta sig med någon man knappt känner? Klänningen är köpt, cateringen bokad och allt är klart. Men bröllopet blir inte av.

Dan blir allvarligt skadad i en olycka och Jeannie måste ensam flytta in i det hyrda huset som skulle bli deras hem, som tur är ligger det granne med en kennel som drivs en kvinna som tar emot henne med öppna famnen. Hon får också stöd i sin tragedi av Dans barndomsvän och förstås hjälper arbetet med hundarna till att ge henne en respit mellan sjukhusbesöken.

Som alltid med Lucy Dillons böcker så är handlingen ganska tunn. Jag som läser fattar snabbt vartåt det barkar men det spelar liksom ingen roll, det är fluffet runt omkring som gör det charmigt. Jeannies ganska jobbiga svärmor, engagemang i ortens ukuleleorkester, insamlingen som med hjälp av begagnade bröllopsklänningar skall samla in pengar till hjälp åt en kull vanvårdade valpar, förvandlingen från den blyga tjejen till en självständig kvinna. Sedan kan det absolut bli för mycket hundar, särskilt för en som inte gillar hundar. Hoppas hon hejdar sig lite i nästa roman.

Däremot ska jag leta fram och stämma min ukke. Jag skulle behöva köpa en ny, mitt riktigt bra instrument har tyvärr gått sönder för ett antal år sedan och den jag köpte som ersättning var trist ljud i. Jag tror att greppen sitter som de ska om jag bara hittar mig ett instrument.

Bildkälla: Bokförlaget Forum