klubben för lyckliga slut – Caroline Säfstrand

Ibland är det mysig underhållning som man söker i en bok och vill man läsa en både charmig och lättsam historia om tre omaka kvinnor som möts på en gemensam skrivarkurs så är Klubben för lyckliga slut av Caroline Säfstrand perfekt. Det är lättsamt men inte alls banalt eller helt förutsägbart och de lyckliga sluten kanske inte är slutpunkter utan faktiskt början på något nytt?

Romanen utspelar sig i Helsingborg och den börjar med att änkan Cecilia, nästanpensionären Lisbeth och småbarnsmamman Ivy ovetande om varandra bestämmer sig för att nappa på en skrivarkurs. Att den har det udda namnet ”Klubben för lyckliga slut” och mer tycks vara en sorts terapi med hjälp av skrivande och te skrämmer inte bort dem och snart så lär de känna nya sidor hos varandra och sig själva. Det är snudd på självhjälpsbok emellanåt men så räddar Säfstrand upp det och håller det på rätt sida gränsen, igenkänningen är stor i de tre kvinnorna och skrivarkursledaren Sam har sina hemligheter som så småningom avslöjas. Lite romantik blir det förstås också som sig bör.

Änkan Cecilia har dessutom ett orangeri fullt med exotiska växter som hon vårdar – jag erkänner att jag googlade på om det fanns små enkla orangerier att köpa … När vi var i Sevilla på sportlovet för ett antal år sedan så var det karneval och mimosakvistar i allas händer. Tänk att kunna odla mimosa!

Gunilla Leining läser ljudboken och hon gör det mycket bra. Jag växlade mellan att läsa och lyssna och det är toppenbra att kunna. Så glad för den funktionen!

Bildkälla: Bokförlaget Forum