Jorden runt: The White Tiger

Tänk att det snart har gått ett år sedan jag gjorde min rundresa i Indien. Alla inlägg från den hittar man enkelt genom att använda etiketten Indien, där finns bilder och reseberättelsen. Hur som, jag blev så glad när jag såg att Aravind Adigas fantastiska roman The White Tiger adapterats till långfilm och jag rekommendera alla att se den på Netflix. Att se filmen var som att förflyttas direkt tillbaka till resan och det var nästan så att jag kunde uppleva det helt fascinerade landet igen. Jag är så glad över att jag reste och jag är så glad att kom hem igen.

Lite kul är att Aravind Adigas roman The White Tiger var en av de första böckerna jag skrev om på den nystartade bloggen i maj 2010. Då skrev jag:

På senaste tiden har jag, utan att göra ett medvetet val, lyckats välja att läsa ett antal underhållande berättelser. För någon vecka sedan var det en regnig lördag och The White Tiger låg i pockethögen. Från första sidan smålog jag och det fick bli en läslördag… Helt underbar skröna som blir mer och mer skruvad ju mer man läser. Den sammanhållande storyn är berättelsen om ”The White Tiger” som sätter sig ned för att under en veckas tid skriva brev till Kinas president och dela med sig om sitt land och sitt folk. Han beskriver sin egen resa från fattigdom till ett liv som entreprenör i taxibranschen och samtidigt Indiens resa från fattigt agrarsamhälle till högteknologiskt.

Allt görs med en svart humor och ett slags vardagsfilosoferande kring stort och smått vilket gör att läsupplevelsen stannar i minnet länge.


Rubriken Jorden runt är mitt sätt att samla de texter som jag skriver om böcker från
länder utanför det svenska, nordiska, brittiska och amerikanska språkområdet.

Välkommen att följa min resa!