veckans kulturfråga v. 3 2021

Linda på Enligt O undrar Vilken bok från 2020 som du inte hann läsa vill du läsa i år?

Jag svarar nog inte riktigt på frågan för jag hann läsa väldigt mycket förra året, mer än någonsin tidigare. Däremot orkade jag inte ta mig an alla sorts böcker eftersom hjärnan var trött trots all ledig tid. Det boen mycket deckare och feelgood och det var precis vad jag behövde läsa i Pestens tid men kanske kommer andra tider?

Mitt svar får bli att om mitt huvud är med mig så hoppas jag kunna läsa flera av de böcker jag köpt på resor och som blivit liggande eftersom de är på engelska.  I min hög ligger Called to Song av Kharnita Mohamed (Indien), Wizard of the Crow av Ngugi wa Thiong’o (Kenya), This Mournable Body av Tsitsi Dangarembga och Period Pain av Kopano Matlawa (Sydafrika). Till att börja med …