jul i strandhuset – Veronica Henry

Lizzy är mitt i livet och älskar julen, det är bara att just i år så känns projekt den perfekta julen ganska trist att genomföra. De två tonårsbarnen är måttligt intresserade och maken arbetar mest, när Lizzy dessutom får veta att hennes svärmor ska komma och fira julen så går luften ur. Hon tar sin lilla bil ner till en stuga vid kusten som hon fåra låna av en väninna. Det är dags för paus. Varför stressa med en jul som ändå ingen verkar vilja ha?

Väl på plats i stugan så märker hon att den redan är upptagen och i grannstugan verkar det också finnas människor som flytt den traditionella julstressen. Hemma i huset börjar familjen leta, vart har deras julfixare tagit vägen? 

Som sig bör så får Lizzy genom sin rymning nya perspektiv på livet och dessutom ett gäng nya vänner. Det ska sägas att det är några av de nya vännernas berättelser som fångar in mig rejält. Det här är en helt OK jul-lit och miljöerna är stämningsfullt beskrivna, en lagom dos humor finns där och en rejäl dos svärta. Lite extra är att den handlar om en kvinna som sisådär runt femtio och som bävar för att barnen skall flytta och att livet bara ska fortsätta som det alltid gjort. Många kan säkert relatera till det. Jag är dock förfärligt trött på de brittiska och amerikanska feelgood-romanerna som fortfarande är så fixerade vid utseende. Snälla, det är 2020. 

Bildkälla: Printz Publishing