The Undoing

The Undoing har hållt mig sällskap i feberdimmorna och det är en både spännande och välgjord TV-serie. Miljöerna i våningarna kring Central Park på Manhattan, krypande känsla av obehaglighet och den glamorösa ytan som sakta krackelerar. Tyvärr så verkar varken Hugh Grant eller Nicole Kidman kunna göra sig lösa från sina mallade roller, hon är isdrottningen och han charmpellen med dålig hållning, och kanske hade den här serien faktiskt blivit bättre utan de här superstjärnorna.

Likt i Big Little Lies så börjar hela storyn med ett mord som sedan skall redas ut. Vi får lära känna Jonathan, barnonkologen, och Grace, terapeuten,  och deras perfekta värld. Sonen Henry går på en exklusiv privatskola och Graces far tycks höra till NY s grädda. Men också de rika och vackra ställer till det för sig så att det gjorda inte kan bli ogjort. Bäst skådespeleri är helt klart levererat av morfar – spelad av Donald Sutherland. Han är hårdast av de hårda och älskar samtidigt Turner och klassisk musik.

Extra kul är det att en av mina favoriter Susanne Bier har regisserat, hon är duktig och tillför alltid en mänsklig dimension i hennes filmer.