kameleonten – Jonas Moström

Kameleonten av Jonas Moström är den senaste delen i deckarserien där man får följa psykologen Nathalie Svensson från Uppsala. Hon försöker komma över att kollegan Johan bestämt sig för att stanna hos sin fru och barnen, Nathalie shoppar och dejtar de veckor hon inte har barnen hos sig och helt bra mår hon inte. För att fylla all ledig tid har hon bestämt sig för att utöver arbetet på psykakuten och som profilerare på polisen också öppna privatpraktik. Det ger henne nya utmaningar och snart är det svårt att skilja privatliv och professionen.

När en välbärgad advokat hittas strypt på Sturebadet med en tärning i naveln så förstår polisgruppen att det är kameleonten som återvänt. Seriemördaren som är expert på att byta skepnad och som inte givit sig till känna på mer än sju år är tillbaka. Jakten på kameleonten blir en kamp mot klockan, när är det dags för nästa offer?

Jonas Moströms deckarserie är en ganska typisk svensk kriminalroman, det är en lagom blandning mellan brott, polisarbete och privatliv. Lagom spännande, lagom våldsamt och korta kapitel som gör att det passar extra bra för lyssning. Jag tänker att det här är en serie som man ska ta sig an i ordning då man får följa Nathalie och de andra polisernas privatliv genom böckerna.

Bildkälla: Norstedts Förlagsgrupp