det ska böjas i tid …

Lilla J, snart tre månader, gillar det där med böcker. Hon tittar koncentrerat på bilderna och viftar med händer och fötter när det är läsning på gång. Det kan hända att det köps en och annan pekbok till detta lilla barn. Det kan hända. Lördagens inköp var Där uppe i gardinerna med text av Lennart Hellsing och härliga, färgglada bilder av Ellen Ekman. Vem älskar inte ljudet av gorillorna med brillorna i munnen och i örat? Det finns flera böcker i serien och jag gillar när det man också kan sjunga (och dansa) en sväng när man läst klart.

 


Annars tycks det som att också lilla J har fastnat för det där med bajs. Favoritboken är Vems bajs är det av Thorsten Saleina. Flikar som man kan lyfta, fina och tydliga bilder på djur och så bajs på det. Vem kan motstå? Inte lilla J i vart fall. Hon jollrar med när mamma J läser och viftar med händerna!