damerna som packade bilen och lämnade allt – Judy Leigh

Bild: Harper Collins Nordic 

Damerna som packade bilen och lämnade allt av Judy Leigh var helgens läsning. Jag lockades av de då det var en kvinna i min egen ålder i huvudrollen och löftet på omslaget ”Livet börjar vid 55” lät ju bra. Jag tänkte mig att den skulle vara lite sådär brittisk rapp och charmig med förväxlingar och romantik och god mat. Dessvärre blev det mest ett gäsp. Jag har läst ganska många feelgoodböcker det senaste och i den här kändes karaktärerna ovanligt platta. Klippdockelika och förutsägbara.

Huvudrollen i boken heter Georgie och hon gör allt för att hålla ihop sin brokiga familj. Hennes dotter är på väg att flytta hemifrån, mostern blir allt mer i behov av hjälp och systern Bonnie är gift med en man som verkar insyltad i både det ena och andra. Livet i Liverpool krånglar till sig såpass att Georgie packar bilen full med släkten och drar till Brighton, där bor nämligen dotterns nya pojkvän som dessutom är fotbollsproffs. Det kunde blivit riktigt underhållande men jag var mest ganska trött på hela grejen.

Ni hör, det här var ingen bok för mig. Kanske passar den någon annan bättre.