hemligare kan ingen vara – åter till begravningsbyrån Tranan

bildkälla: Historiska Media 

Sommarsemestern i husbilen är slut för Sandra och Kristoffer och det är dags att sätta igång med vardagen på Begravningsbyrån Tranan. Sandra har bestämt sig för att stanna i Tranås och hennes första höstuppgift blir att röja upp i kontorets källare, ett fynd där gör henne nyfiken. Tyvärr kan hon inte riktigt ägna sig åt det för chauffören Sören står och trampar i hallen till byrån. Han har dramatiska nyheter och så blir det som alltid på det lilla kontoret: fullt upp men problem att lösa, wienerbröd att äta och klienter att begrava. Liv och död, vardag och fest.

Hemligare kan ingen vara  är den femte delen i Ewa Klingbergs lättsamma feelgoodserie och man känner igen sig. Det är arbetskamrater som smågnabbas, klienter som behöver hjälp och relationen mellan Sandra och Kristoffer verkar ha tagit fart. Jag trodde faktiskt att serien skulle sluta med den förra boken, det hade blivit en kvartett som skildrar det första året på begravningsbyrån. För mig så hade det varit perfekt. Jag läser å ena sidan gärna vidare ytterligare ett år men det var så snyggt när de olika böckerna med titlar som påminner oss om psalmer kopplades till olika årstider och kyrkohögtider. Antydan om sommarbröllop i pingsttid hade varit ett perfekt slut i en riktigt bra serie.

Hur som, det här är en serie som man absolut ska läsa i ordning och böckerna är fint inlästa av Rachel Molin.  Jag målade fönster idag och lyssnade på Hemligare kan ingen vara och det blev tryggt och bra. Man får det man förväntar sig: en stunds god underhållning.