beatrice av Lina Bengtsdotter

Del tre i Gullspångsserien av Lina Bengtsdotter börjar med att polisen Charlie Lager sitter på ännu en bar och raggar upp ännu en man. Hon har uppenbart svårt för att släppa någon in på livet och mest av allt så vill hon jobba, just nu är det lugnt på utredningsfronten och då är hon extra vilsen.

Redan nästa dag går larmet, en liten baby,  Beatrice, har blivit bortrövad från sitt hem på Hammarö utanför Karlstad och det nationella teamet kallas in. Samtidigt som Charlie och hennes kollegor försöker nysta i det som hänt så kommer Charlies egen bakgrund allt närmre. Extra många tankar kring familj väcks och precis som i de tidigare delarna i serien så speglas kriminalfallet och  Charlies liv. Brottet väcker känslor och tankar som Charlie helst vill glömma och moderskap/mödrar är ett av temana i boken. Frågan om att våga känna trygghet och samhörighet med någon, och vad man måste satsa då är en annan.

Den här serien är av den lättlästa sorten och med korta meningar, korta kapitel och en hel del cliffhangers så liknar den Sofie Sarenbrants serie om Emma Sköld i stilen. Spännande, samtid och helt ok underhållning.